Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zabijačková sekaná

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 700 gramů mletého vepřového masa
  • 300 gramů vepřové panenské svíčkové (palec a špička)
  • 2 celá syrová vejce
  • 1 větší cibule
  • 2 starší rohlíky
  • 1 dl mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plát vepřové tukové blány
  • 1 hrst majoránky
  • 1 hrst směsi koření na sekanou
  • dle chuti kmín celý i mletý, sůl, pepř

Příprava

  1. Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče.
  2. Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.
  3. .
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře