Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Základní recept na bramborovou kaši

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 750 g brambor varný typ C
  • 4 lžíce kvalitního margarínu
  • 250 ml ohřátého plnotučného mléka nebo 12% smetanu
  • špetka soli

Příprava

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme, až budou měkké a budou se rozpadat (zhruba 20 minut).
  2. Z brambor slijeme ¾ vody, přidáme margarín a pomocí šťouchadla nebo ručního mixéru brambory mixujeme za přilévání ohřátého mléka (250 - 300 ml) nebo smetany do hladké kaše.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře