Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Základní recept na domácí špenátové těstoviny

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte si přípravu domácích těstovin s chutí špenátu!
Hodnocení uživatelů:
15 minut Snadné

Ingredience

Na 4 porce

  • 600 gramů jemné pšeničné mouky
  • 3 kusy velká vejce
  • hrubá mouka na podsypání
  • 300 gramů čerstvých špenátových listů
  • 1 lžíce oleje

Příprava

  1. Špenátové listy pořádně opláchněte, vysušte a duste na lžíci oleje do měkka. Pak je nechte chvilku odstát, slijte vodu, pořádně je vysušte a nasekejte na drobno.
  2. Do mísy nebo na vál si připravte mouku „00“ (na těstoviny), ve které udělejte důlek a rozklepněte do něj tři vejce a přidejte nasekaný špenát.
  3. Míchejte pomalu od středu vidličkou a přidávejte do vajec mouku z okrajů, až se vám vytvoří řidší těsto. Pak za pomocí rukou začněte těsto hníst. Pokračujte v tom asi 3 minutky, až bude hedvábné a pružné.
  4. Hotové těsto zabalte do sáčku a nechte ho přes hodinu odstát v lednici.
  5. Po hodině vytáhněte těsto z lednice a pomocí válečku anebo strojku na těstoviny ho rozválejte na čtverec (výška těsta kolem 2 mm) a můžete připravit vaše oblíbené těstoviny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře