Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Základní recept na domácí těstoviny z červené řepy

Receptynakazdyden.cz
Skvělý recept na snadnou přípravu domácích těstovin s chutí červené řepy!
Hodnocení uživatelů:
15 minut Snadné

Ingredience

  • 600 gramů jemné pšeničné mouky 00
  • 3 kusy velká vejce
  • hrubá mouka na podsypání
  • 150 gramů konzervované červené řepy

Příprava

  1. Připravte si do mísy nebo na vál mouku ("00" na těstoviny), ve které udělejte důlek a rozklepněte do něj tři vejce a přidejte rozmačkanou červenou řepu.
  2. Míchejte pomalu od středu vidličkou a přidávejte do vajec mouku z okrajů, až se vám vytvoří řidší těsto. Pak za pomocí rukou začněte těsto hníst. Pokračujte v tom asi 3 minutky, až bude hedvábné a pružné.
  3. Hotové těsto zabalte do sáčku a nechte ho přes hodinu odstát v lednici.
  4. Po hodině vytáhněte těsto z lednice a pomocí válečku anebo strojku na těstoviny ho rozválejte na čtverec (výška těsta kolem 2 mm) a můžete připravit vaše oblíbené těstoviny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře