Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Základní recept na oblíbený řízek

Receptynakazdyden.cz
Připravte si nejoblíbenější jídlo - řízek! Křupavý a šťavnatý, přesně tak, jak ho máte rádi!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty, krkovice nebo kuřecích prsou
  • půl kila strouhanky
  • sůl
  • 4 vejce
  • 300g hladké mouky
  • olej na smažení

Příprava

  1. Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na jednotlivé porce (vepřové na plátky, kuřecí prsa rozpůlíme podélně na 2 až 3 porce).
  2. Jednotlivé porce masa jemně naklepeme, osolíme a dáme na chvilku stranou.
  3. Jednotlivé porce masa obalujeme v trojobalu. Napřed z obou stran v hladké mouce, pak následně ve vejcích a naposledy ve strouhance, kterou po řízku pořádně vtlačíme.
  4. Rozpálíme si vyšší pánev a řízky z obou stran pomalu opečeme dozlatova.
Tip: Řízky podáváme nejčastěji s bramborovou kaší nebo oblíbeným bramborovým salátem.
Tip: Maso se před obalením může ochutit rozetřeným česnekem nebo mletou paprikou či chilli.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře