Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zákusek jako volská oka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
75 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 10 dekagramů broskvového džemu
  • oslazená šlehačka v spreji

Příprava

  1. Vaječné žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Přidáváme cukr krystal po lžičkách. Ještě pár minut šleháme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Po jednom přidáváme žloutky a pár minut šleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně lžičkou vmícháme do pěny. Směs namažeme na plech na pečení a na 160 °C pečeme asi 20 minut.
  3. Když piškot vystydne, tak větší kruhovým vykrajovátkem vykrájíme kruhy. Slabě potřeme broskvovým džemem.
  4. Pomocí menší kruhové formičky na vrch do středu těsta dáme silnější vrstvu broskvového džemu.
  5. Zvenčí, dokola strany ozdobíme oslazenou šlehačkou.
Tip: Když celé pusinky natřeme broskvovým džemem, tak se lépe na nich udrží šlehačka.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře