Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žampiónová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 150 gram čerstvých žampiónů
  • 2 kusy cibule
  • 3 lžíce Ramy Culinesse
  • 1 kostka Knorr Hovězího bujónu
  • 250 mililitr smetany například Rama Cremefine na vaření
  • 3 lžíce Knorr Hotová jíška světlá
  • balení pepř

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně pečeme, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v 0,75 ml horké vody a přilijeme k žampiónům. Necháme projít varem, přidáme smetanu a opět necháme povařit. Do vroucí polévky přidáme hotovou jíšku a asi 2 minuty povaříme.
Tip: polévku můžeme zjemnit přidáním 2 trojúhelníčků smetanového taveného sýra
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře