Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žampiónová polévka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 300 gramů čerstvé žampiony
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej řepkový
  • 2 stroužky česnek
  • 1200 mililitrů zeleninový vývar
  • 120 mililitrů smetana 18%
  • 1 špetka sůl
  • 2 špetky pepř černý mletý
  • 6 snítek čerstvá zelená petrželka
  • 100 gramů vlasové nudle

Příprava

  1. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
  2. Oloupanou, nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle s olejem, postupně přidáme nakrájený česnek a připravené žampióny. Restujeme 3 minuty.
  3. Žampióny zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.
  4. Zvlášť uvaříme podle návodu na obalu vlasové nudle, uvařené scedíme.
  5. Nakonec vmícháme do polévky smetanu, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme.
  6. Necháme projít varem a podáváme s uvařenými nudlemi.
Tip: Místo vlasových nudlí můžeme použít jinou oblíbenou těstovinu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře