Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žampiónová polévka s květákem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 400 gramů žampióny
  • 200 gramů květák
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 100 gramů mražený nebo sterilovaný hrášek
  • 0.50 skleničky smetana nebo Rama Cremefine
  • 20 gramů hladká mouka
  • 4 lžíce margarín Rama Culinesse
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 balení Knorr Žampiónová polévka

Příprava

  1. Květák opláchněte a namočte na několik minut do vody s octem. Následně ho rozdělte na růžičky, vložte je do vývaru připraveného z 1,5 litru vody a kostky Knorr Bujón Zeleninový a uvařte.
  2. Žampióny očistěte a opláchněte, poté nakrájejte na plátky a orestujte.
  3. Přidejte ke květáku spolu s hráškem a zvlášť přidanou smetanou smíchanou s hladkou moukou.
  4. Knorr Žampiónovou polévku smíchejte s vodou a přidejte do hrnce. Vařte 10 minut a dochuťte pepřem. Žampiónovou polévku s květákem servírujte posypanou nasekanou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře