Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapečená růžičková kapusta

Hodnocení uživatelů:
10 minut 25-30 5-6 porcí Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 1000 gramů růžičkové kapusty
  • 1 kus cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 4 kusy hřebíčku
  • 2 kusy bobkového listu
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 2,5 dl vývaru nebo vody
  • 1 lžička soli
  • 1 balení šlehačky

Příprava

  1. Růžičky omyjeme a necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v hrnci ji necháme zesklovatět.
  3. Přidáme kari koření, mletou papriku, hřebíčky, bobkové listy.
  4. Doplníme růžičkovou kapustou a dusíme za stálého míchání asi 10 min.
  5. Přendáme do ohnivzdorné mísy, posolíme, přilijeme hovězí vývar vaříme doměkka. Před dokončením přidáme šlehačku.
  6. Zamícháme, zapečeme, podáváme.
Tip: Do šlehačky lze přimíchat žloutek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře