Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapečená zelenina

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 30-40 dekagramů lilek
  • 50 dekagramů cuketa
  • 25 dekagramů rajče
  • 10 dekagramů fialová cibule
  • 35 dekagramů klobása
  • 10 dekagramů uzený sýr
  • olivový olej
  • sůl
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Zeleninu umyjeme. Odřízneme oba konce lilku a cukety a podélně je nakrájíme, ale neloupeme. Rajčata a klobásy nakrájíme na kolečka. Fialovou cibuli rozpůlíme a potom nakrájíme na půlměsíčky. Lilek osolíme a dáme do cedníku, aby se zbavil kyselé chuti. Cukety posypeme Knorr Aromatem a nastrouháme sýr.
  2. Lilek propláchneme vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Do teflonové nádoby dáme olej. Předem si opečeme lilek a cukety. Cibuli restujeme 2 - 3 minuty. Můžeme orestovat i na kroužky nakrájené klobásky, ale lze je použít i syrové.
  3. Zeleninu postupně navrstvíme do teflonové nádoby - lilek, rajče, cibuli, klobásu a cuketu. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a zakryjeme alobalem.
  4. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Pak z nádoby odstraníme alobal a pečeme dalších 15 - 20 minut, aby se opekl i sýr na vrchu. Můžeme podávat.
Tip: Milovníci hub mohou přidat orestované lišky. Když vynecháme klobásu, získáme výborné vegetariánské jídlo.
Tip: Můžeme podávat s dušenou rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře