Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapečené papriky s masem

Hodnocení uživatelů:
45 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Náplň

  • 500 gramů mleté hovězí maso
  • 250 gramů tvrdý sýr
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžička sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžíce bazalka čerstvá
  • 2 kusy cibule
  • 5 lžic olej
  • 4 kusy papriky (různé barvy)
  • 8 kusů brambory
  • 1 lžička sůl
  • 300 gramů zakysaná smetana

Příprava

  1. Na pánvi zpěníme cibulku.
  2. Přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a restujeme cca 15 minut. Nasekáme si čerstvou bazalku a promícháme s masem. Pak necháme zchladnou. Přidáme strouhaný sýr.
  3. Mezitím si očistíme papriky. Mírně seřízneme spodek tak aby stál. Poté seřízneme vršek a zhotovíme pokličku. Vnitřek vydlabeme. Naplníme zchladlou směsí a dáme na vymazaný pekáček. Obsypeme bramborami, které osolíme a přidáme zakysanou smetanu.
  4. Pečeme při 180 stupních cca 50-60 minut.
Tip: Brambory nakrájené na plátky vložíme do misky a se smetanou promícháme předem, tak aby každý brambůrek byl ve smetaně obalený. V misce rovnou můžeme i prosolit.
Tip: Sýr můžeme obměňovat, nebo zkusit přidat do každé papriky jiný.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře