Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapečený květák s klobásou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 hlávka květáku může být i mražený
  • 1 hrnek rýže asi 2 dl
  • 10 dekagramů klobásy
  • 2 kusy vejce
  • 2 dl zakysané smetany
  • Knorr Aromat
  • soli
  • oleje

Příprava

  1. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí vodě 5 minut, pak scedíme.
  2. Rýži uvaříme tak, že do vody dáme 1 lžičku Knorr Aromatu. Když změkne, tak ji scedíme.
  3. Klobásu nakrájíme a za 2 minuty na oleji opražíme.
  4. Do skleněné zapékací mísy vlijeme trochu oleje, vsypeme rýži, na to klobásu, na klobásu květák. Rozbijeme 2 vejce, přidáme zakysanou smetanu, smícháme a nalijeme na květák. Vrch posypeme Knorr Aromatem a na 200 stupních pečeme půl hodiny.
Tip: Můžeme připravit i s brokolicí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře