Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapékaná ryba se špenátem

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý recept na výbornou zapečenou veku se špenátem a oblíbenou uzenou rybou.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 250 gramů uzené ryby
  • 1 kilo špenátu
  • půl veky
  • 1 kalíšek Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 3 rajčata
  • 3 zelené papriky
  • 1/3 skleničky mléka
  • 2 lžíce oleje (nebo Rama Culinesse)
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 stroužek česneku

Příprava

  1. Rybu (bez kůže a kostí) pokrájejte na menší kousky.
  2. Opláchněte a spařte špenát, poté ho nechte odkapat a nakrájejte. Spařte rajčata a oloupejte je.
  3. Nakrájejte cibuli a rajčata. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky.
  4. V hlubokém hrnci na rozehřátém oleji duste pod pokličkou rybu, cibuli, česnek, rajčata a papriku po dobu 15 minut. Přidejte hořčici.
  5. Vložte špenát, zamíchejte a opět duste, aby se odpařila přebytečná voda.
  6. Veku nakrájejte na kostičky. Ohřejte mléko a rozpusťte Knorr Bohatý bujón. Takto připraveným mlékem zalijte nakrájenou veku.
  7. Žáruvzdornou nádobu vymažte tukem. Vlož do ní polovinu veky, pak špenátovou směs a přikryjte zbylou vekou. Pečte bez přikrytí v dobře vyhřáté troubě po dobu 20 minut. Pečte, dokud veka nebude dozlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře