Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zapékaná sýrová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus celer
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • 3 kusy brambory
  • 1 kilogram polovina kuřete
  • 2 kusy nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 2 kusy bílý pepř
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 100 mililitrů smetana (nebo Rama Cremefine)
  • 1 kus červená paprika
  • 1 kus balení malých kuliček sýru mozzarella
  • 1 kus balení hotového francouzského těsta
  • 1 kus vejce
  • 1 kus Knorr Inspirace Špagety Carbonara
  • 1 kus pórek

Příprava

  1. Umyjte a očistěte zeleninu. Zalijte ji společně s porcí kuřecího masa na vývar jedním litrem studené vody a přiveďte k varu. Odeberte vzniklou pěnu, přidejte koření (nové koření, bobkový list a pepř) a uvařte vývar. Následně jej sceďte.
  2. Do vývaru přidejte jednu nebo dvě Knorr Inspirace Špagety Carbonara (v závislosti na množství bujónu). Vše nechte chvíli povařit. Dochuťte špetkou muškátového oříšku a zalijte smetanou.
  3. Nakrájejte papriku na malé kostky, restujte chvíli na pánvi a přidejte do polévky.
  4. Vyřízněte z francouzského těsta kolečka o něco větší než průměr polévkové misky, ve které budete polévku servírovat.
  5. Nalijte polévku do misky, přidejte pár kuliček sýru mozzarella a vše přikryjte kolečkem francouzského těsta.
  6. Potřete těsto vajíčkem na povrchu pro získání pěkné zlatavé barvy. Misku umístěte v troubě předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu cca 10 minut - do okamžiku, až těsto změní barvu. Rada: Nenaplňujte misku polévkou po okraj, protože vlivem teploty v troubě se objem polévky o něco zvětší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře