Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zavařená červená řepa se zelím

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram červená řepa
  • 1 kilogram čerstvé bílé zelí
  • 20 dekagramů cibule
  • 250 mililitrů ocet
  • 2 lžíce sůl
  • 2 a 1/2 lžíce cukr

Příprava

  1. Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1/2 hodiny až je měkka. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo.
  2. Zelí nakrouháme. Cibuli nakrájíme na slabší půlkolečka. Zelí, cibuli smícháme a povaříme v nálevu z vody , octa, soli a cukru na 4-5 minut.
  3. Poté smícháme vše dohromady a plníme do sklenic. Sterilujeme na 80°C na 20 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře