Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zavařené domácí okurky

Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 1 porce Snadné

Ingredience

  • 8 - 15 kusů okurka
  • 5 plátků mrkev
  • 1/2 kusu malá cibule
  • 2 kusy hřebíček
  • 3 kuliček Pepř celý
  • 3 kuliček nové koření
  • 1 kus bobkový list
  • 1/4 kusu skořice celá
  • 1 kus vinný nebo višňový list
  • 1 snítka kopr
  • 1 stroužek česnek
  • 1 špetka hořčičná semínka
  • 2 lžíce cukr
  • 1 lžička sůl
  • 0,5 dl ocet

Příprava

  1. Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a bobkovým listem.
  2. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
  3. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme 20 minut při 100 stupních.
  4. Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru.
Tip: Okurky jsou opravdu křupavé a výborné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře