Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zavařené houby

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 1000 gramů houby
  • 70 gramů cukr
  • 25 gramů sůl
  • 850 mililitrů voda
  • 300 mililitrů ocet 3%
  • dle potřeb bobkové listy, hořčičné semeno, kuličky pepře, kuličky nového koření

Příprava

  1. Houby očistíme, zbavíme červivých částí a podle potřeby nakrájíme na kousky velké 2-3 cm, menší necháme celé.
  2. Nejprve je předvaříme 5 minut v osolené vodě (na 1 litr vody dáme 20 g soli).
  3. Připravíme si sladkokyselý nálev a to tak, že cukr (70 g) se solí (25 g) smícháme s 850 ml vody a 300 ml octa, přivedeme ho k varu a ihned odstavíme.
  4. Předvařené houby vložíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 25-30 minut při teplotě vody 100 °C.
Tip: Houby necháme nejméně 3-4 týdny uležet v chladnu a temnu!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře