Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zavařené vepřové maso

Hodnocení uživatelů:
90 minut 240 minut 56 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 5 kilogramů vepřové kýty
  • 1 kilogram vepřových kůží
  • 7 lžiček soli
  • 4 lžičky kmínu

Příprava

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vepřové kůže nakrájíme na plátky asi 15 x 5 cm a můžeme začít vkládat do velkých litrových vymytých sklenic. Na dno dáme stočenou kůži na ní pár kostek masa a zase kůži a pak opět maso. Plníme tak do 3/4 a pořádně pěstí obsah stlačíme. Sklenička na fotu je již uvařená.
  2. Navrh nasypeme 1/2 lžičky soli a trochu kmínu. Z této dávky je asi 14 sklenic. Nakonec zalijeme převařenou zchladlou vodou - 1 menší naběračka vody na jednu sklenici masa. Dobře uzavřeme červenými víčky. Vaříme 2 hodiny první den, a dvě hodiny den druhý. Maso je vynikající jen tak vyndané ze skleničky s chlebem.
  3. Výborné je hlavně, když je narychlo potřeba něco uvařit. Jako základ používáme nadrobno nakrájenou cibulku orestovanou na sádle nebo oleji, potom vložíme maso ze sklenice a necháme prohřát.
Tip: Jistotou zůstává fakt, že maso je bez konzervantů, éček, dochucovadel a s kvalitou kupovaných vepřových konzerv nemá společného vůbec nic.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře