Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Závin s rybízem na tvarohu

Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 2 balení chlazené listové těsto
  • 2 kostky tvaroh
  • 2 balení vanilkový puding v prášku
  • 2 hrnky rybíz
  • 3 kusy vejce
  • dle chuti moučkový cukr
  • dle chuti strouhanka
  • 1 kus vejce na potření

Příprava

  1. Čerstvý tvaroh v kostkách dáme do mísy, rozklepneme do něj tři celá vejce. Přidáme 4 polévkové lžíce moučkového cukru a 2 sáčky vanilkového pudingu v prášku. Vše důkladně smícháme. Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a ponecháme je na pečících papírech rozloženy. Potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem celou plochu těsta. Lehce posypeme jemně mletou strouhankou a na oba pláty těsta stejným dílem navrstvíme tvarohovou směs.
  2. Na tvarohovou směs bohatě naklademe čerstvý nebo mražený rybíz (mražený necháme po rozpuštění velmi dobře okapat). Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme a lehce utahujeme do tvaru závinu. Přeneseme i s pečícím papírem na připravený plech.
  3. Rozkvedlaným vejce potřeme obě nohavice závinu po celém povrchu a propícháme obě nohavice na povrchu vidličkou. Pečeme dozlatova cca 40 minut.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře