Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Závin s rybízem na tvarohu
Hodnocení uživatelů :
10 minut
40 minut
8 porcí Snadné
Ingredience
- 2 balení chlazené listové těsto
- 2 kostky tvaroh
- 2 balení vanilkový puding v prášku
- 2 hrnky rybíz
- 3 kusy vejce
- dle chuti moučkový cukr
- dle chuti strouhanka
- 1 kus vejce na potření
Příprava
- Čerstvý tvaroh v kostkách dáme do mísy, rozklepneme do něj tři celá vejce. Přidáme 4 polévkové lžíce moučkového cukru a 2 sáčky vanilkového pudingu v prášku. Vše důkladně smícháme. Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a ponecháme je na pečících papírech rozloženy. Potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem celou plochu těsta. Lehce posypeme jemně mletou strouhankou a na oba pláty těsta stejným dílem navrstvíme tvarohovou směs.
- Na tvarohovou směs bohatě naklademe čerstvý nebo mražený rybíz (mražený necháme po rozpuštění velmi dobře okapat). Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme a lehce utahujeme do tvaru závinu. Přeneseme i s pečícím papírem na připravený plech.
- Rozkvedlaným vejce potřeme obě nohavice závinu po celém povrchu a propícháme obě nohavice na povrchu vidličkou. Pečeme dozlatova cca 40 minut.
Žádný nový komentář.