Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů, Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce natvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku. Do malé misky si nasekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce. Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
  3. Do pánve si dáme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce. Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme a věříme.
  4. Šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře