Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zázvorky

Hodnocení uživatelů:
40 minut 10 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 250 gramů hladká mouka
  • 1 gram jedlá soda
  • 250 gramů moučkový cukr
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžička mletý zázvor

Příprava

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, vyválíme placku asi 3 mm silnou a vypichujeme tvary. Existují speciální vykrajovačky na zázvorky, ale fantazii se meze nekladou. Vypíchané tvary necháme přes noc odležet, nejlépe na dřevěném vále. Druhý den pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Zázvorky nám krásně naskočí. Po upečení jsou měkké, ale za chvíli ztvrdnou, proto je pečeme s předstihem.
Tip: Pečeme s měsíčním předstihem, aby nám zázvorky do Vánoc změkly.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře