Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelená polévka minestrone s uzeným telecím masem

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte výbornou polévku se zeleným hráškem a luxusně připravenou telecí svíčkovou!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 2 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 sáčky černého čaje
  • špetka mořské soli
  • 80 mililitrů olivového oleje
  • 200 gramů špenátu
  • 1 kalíšek kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí
  • 80 gramů mraženého hrášku
  • 50 gramů černých oliv
  • 1 telecí svíčková
  • 2 krajíce chleba

Příprava

  1. Telecí svíčkovou zbavte blan. Jemně osolte a osmažte ze všech stran. Zelený hrášek odstavte, aby získal pokojovou teplotu.
  2. Olivy posekejte, vložte do trouby rozehřáté na 160 stupňů na 20 minut, aby oschly. Poté je dejte do mixéru a rozmixujte s nadrobeným chlebem. Musí vzniknout černé drobení.
  3. Vložte do rendlíku listy bylinek a listy čaje. Nad bylinky postavte pařáček. Dej na něj osmažené maso, přikryjte je a začněte ohřívat. Až uvidíte první páru, sundejte rendlík z plotny a odstavte (pořád s pokličkou) na 10 minut. Potom vyndejte maso a obalte je v drobení.
  4. Uvařte 500 ml vody a přidejte k ní jeden kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Horký bujón rozmixujte se špenátem, aby získal zelenou barvu. Přeceďte skrz síto a bujón opět rozmixujte, aby byl lehce zpěněný.
  5. Zelený hrášek jemně oloupejte a ohřejte na olivovém oleji. Vše dochuťte.
  6. Na dno hlubokého talíře položte plátky masa, posypte zrnky zeleného hrášku a nalijte polévku. Zároveň seberte lžící vzniklou pěnu během mixování.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře