Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Zelená zeleninová polévka
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
60 minut
8 porcí Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé
Ingredience
- 2 kusy rajčata
- 2 kusy lodyha řapíkatého celeru
- 1 kus mrkev
- 2 kusy cibule
- 200 gramů zelené fazolové lusky
- 100 gramů listy špenátu
- 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
- 1 kus svazek bazalky
- 1 kus pálivá paprika
- 2 kusy stroužek česneku
- 20 gramů piniové oříšky
- 50 gramů sušená rajčata
- 50 gramů parmezán
- 1 špetka oregáno
- 1 špetka majoránka
- 1 špetka sušená šalvěj
- 50 mililitrů olivový olej
Příprava
- Cibuli, česnek a pálivou papriku nakrájejte na kostičky. Osmažte na olivovém oleji ve velkém hrnci. Mrkev, celer a rajčata také nakrájejte na kostičky, přidejte je k nakrájené zelenině a chvíli smažte.
- Vše zalijte 1,5 litrem studené vody. Nakrájejte fazolové lusky na centimetrové kousky a přidejte je k polévce.
- Polévku přiveďte k varu. Vařte cca 40 minut na mírném ohni. Následně nakrájejte listy špenátu a bazalky, přidejte je k polévce spolu s kořením (oregánem, majoránkou a šalvějí). Přidejte také 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí.
- Polévku vařte ještě několik minut. Servírujte s porcí nakrájených sušených rajčat, opražených piniových oříšků a trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu.
Žádný nový komentář.