Zelená zeleninová polévka

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Zelená zeleninová polévka
15 minut 60 minut 8 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé Nelze


Ingredience

  • rajčata - 2 kusy
  • lodyha řapíkatého celeru - 2 kusy
  • mrkev - 1 kus
  • cibule - 2 kusy
  • zelené fazolové lusky - 200 gramů
  • listy špenátu - 100 gramů
  • Knorr Bohatý bujon kuřecí - 2 kalíšky
  • svazek bazalky - 1 kus
  • pálivá paprika - 1 kus
  • stroužek česneku - 2 kusy
  • piniové oříšky - 20 gramů
  • sušená rajčata - 50 gramů
  • parmezán - 50 gramů
  • oregáno - 1 špetka
  • majoránka - 1 špetka
  • sušená šalvěj - 1 špetka
  • olivový olej - 50 mililitrů

Příprava

  1. Cibuli, česnek a pálivou papriku nakrájejte na kostičky. Osmažte na olivovém oleji ve velkém hrnci. Mrkev, celer a rajčata také nakrájejte na kostičky, přidejte je k nakrájené zelenině a chvíli smažte.
  2. Vše zalijte 1,5 litrem studené vody. Nakrájejte fazolové lusky na centimetrové kousky a přidejte je k polévce.
  3. Polévku přiveďte k varu. Vařte cca 40 minut na mírném ohni. Následně nakrájejte listy špenátu a bazalky, přidejte je k polévce spolu s kořením (oregánem, majoránkou a šalvějí). Přidejte také 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí.
  4. Polévku vařte ještě několik minut. Servírujte s porcí nakrájených sušených rajčat, opražených piniových oříšků a trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu.
Tisk Zavřít