Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelenina zapékaná pod bešamelem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 150 gramů malá mrkev
  • 250 gramů květák
  • 250 gramů brokolice
  • 100 gramů strouhaný žlutý sýr
  • 2 lžíce máslo nebo margarín Rama Culinesse
  • 1 lžíce mouka
  • 2 skleničky mléko
  • 2 kostky Knorr Bujón Slepičí
  • sůl, pepř a muškátový oříšek na ochucení

Příprava

  1. Mrkev nakrájejte na plátky, z brokolice a květáku nakrojte růžičky.
  2. Připravte vývar ze čtyř sklenic vody a dvou kostek Knorr Bujón Slepičí. Do vroucí vody přidejte mrkev, povařte 2 minuty, přidejte květák a na závěr brokolici. Vše nechte vařit ještě 3 minuty.
  3. Slijte vodu a zeleninu přeložte do zapékací misky.
  4. Připravte bešamelovou omáčku: roztavte máslo nebo margarín v hrnci, přidejte mouku, zamíchejte a orestujte do zlatava. Odstavte hrnec z plotýnky a vlijte mléko, celou dobu neustále míchejte, aby nevznikly hrudky.
  5. Hrnec postavte zpět na mírný oheň a vařte, až omáčka zhoustne. Podle chuti přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř.
  6. Zeleninu přelijte omáčkou, posypte silnou vrstvou žlutého sýra a zapékejte 30 minut v troubě nahřáté na 180 stupňů. Servírujte jako teplý předkrm.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře