Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninová omáčka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Rajčata rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Omytou cuketu a lilek nakrájíme na menší kostky, přičemž lilek dáme do hlubokého talíře, posolíme a necháme 15 minut „vypotit“.
  2. Zeleninu pak přendáme do síta, propláchneme vodou a vyždímáme od přebytečné vody. Mezitím rozkrojíme papriku, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. V kastrolu rozehřejeme polovinu dávky oleje a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem.
  3. Přisypeme ostatní zeleninu, přidáme omytou rozmarýnu a promícháme. Horkou vodou zalijeme bujón, rozmícháme a přilijeme k zelenině. Přilijeme zbylý olej, osolíme, opepříme a na mírném ohni necháme pod poklicí dusit asi 35 minut. Poté sejmeme poklici, přilijeme smetanu, promícháme, prohřejeme a vyndáme rozmarýnu. Nakonec omáčku ochutíme trochou octa. Podáváme ji k masovým pečením. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji zeleninovým vývarem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře