Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninová polévka s kukuřicí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
120 min 30 min 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 500 gramů maso na vývar
  • 2 kusy nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 4 kusy zrnka bílého pepře
  • 2 kusy střední brambory
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 kusy cibule střední velikosti
  • 2 kusy konzerva kukuřice
  • 200 mililitrů smetana 22% nebo rostlinný krém Rama
  • 0.25 kusů pórek
  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový
  • čerstvě namletý pepř

Příprava

  1. Zalijte zeleninu a maso na vývar dvěma litry studené vody, přiveďte k varu a odeberte vzniklou pěnu.
  2. Přidejte kostky Knorr Bujón Hovězí a koření. Vše nechejte vařit cca 2 hodiny, až získáte intenzivní vývar. Maso nakrájejte nadrobno.
  3. Brambory nakrájejte na kostky a přidejte v polovině vaření.
  4. Cibuli nakrájejte a opečte na olivovém oleji, nechejte okapat kukuřici, přidejte ji k cibuli a chvíli nechejte péci. Následně přidejte orestovanou cibuli s kukuřicí do vývaru a nechejte vařit ještě cca 30 minut.
  5. Na závěr přidejte do polévky smetanu a dochuťte dle chuti pepřem. Servírujte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře