Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninové rizoto

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kus cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 200 gramů měkký salám
  • 1 balení mražená zelenina
  • 50 gramů máslo
  • 300 gramů rýže dlouhozrnná

Příprava

  1. Rýži dobře propereme v teplé vodě, dáme do hrnce a zalieme 450 ml studené vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut na středním plameni. Po 10 minutách vypneme plotnu a necháme rýži cca 15 minut dojít.
  2. Na oleji orestujeme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme jemně usekaný česnek a ještě opečeme asi 1 minutu. Cibuli s česnekem dáme do uvařené rýže.
  3. Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou uzeninu. Uzeninu dáme také do rýže.
  4. Na pánev nasypeme zmraženou zeleninu, přidáme máslo
  5. Poté vše zamícháme do rýže, dochutíme solí a pepřem a a dusíme asi 10 minut pod pokličkou.
  6. Servírujeme posypané strouhaným sýrem a s naloženou okurčičkou.
Tip: Servírujeme posypané strouhaným sýrem a s naloženou okurčičkou.
Tip: Použijeme eidam nebo parmezan. Podáváme s okurkou nebo červenou řepou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře