Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninovo-rýžové karbanátky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 hrnek rýže uvařené
  • 2 hrnky zeleninové směsi mexické
  • 1 kus cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek petrželové naťi
  • 1 plátek žitného chleba
  • 3 lžičky soli
  • 3 lžíce lněných semínek
  • 3 lžíce vody
  • 5-6 lžíce olivového oleje
  • 10 dekagramů strouhanky
  • 10 dekagramů sezamových semínek

Příprava

  1. Rýži uvaříme obvyklým způsobem ve dvojnásobném množství vody. Když voda vře, vsypeme rýži, zalijeme 2 lžícemi oleje, osolíme, pod pokličkou vaříme do měkka a nakonec necháme vychladnout.
  2. Plátek chleba namočíme, vymačkáme a přidáme k rýži. Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na 3 lžicích oleje. Uvařenou mexickou směs zeleniny necháme okapat a také přidáme k rýži.
  3. Dochutíme solí, česnekem a nadrobno nasekanou petrželkou.
  4. Lněná semínka namočíme ve vodě, když rozměknou přidáme k rýžové směsi. Rozměklá semínka drží pak karbanátky pohromadě místo vejce.
  5. Nakonec namočenýma rukama formujeme karbanátky, obalíme je v sezamových semíncích a pečeme je v olejem potřeném pekáčku na 170 stupňů s jedním obrácením 25 minut.
Tip: Jsou velmi chutné i samotné, ale hodí se i k zelenonovým kaším a jiným přílohám.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře