Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zeleninový bulgur

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 5 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 200 gramů bulgur nebo kuskus
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 2 kusy rajče
  • 1 kus okurka
  • 200 mililitrů hustý jogurt
  • 30 mililitrů olivový olej

Příprava

  1. Uvařte bujón, rozpusťte kostku Knorr Bujón Zeleninový ve 400 ml vody.
  2. Odměřte stejné množství bulguru a bujónu nejlépe pomocí dvou stejných nádob. Zalijte bulgur horkým bujónem, přikryjte ho a odstavte na 3-4 minuty. Poté ho odkryjte, přidejte olivový olej a míchejte pomocí lžíce, dokud bulgur trochu nevystydne a nebude sypký.
  3. Rajče nakrájejte na drobné kostičky, stejně nakrájejte okurku (bez slupky). Bylinky posekejte.
  4. Smíchejte zeleninu a bylinky s bulgurem. Dochuťte citrónovou šťávou. Servírujte se lžící hustého jogurtu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře