Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelí na pandžábský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů zelí
  • 0.50 kus cibule
  • 1 kus stroužek česneku
  • 4 lžíce olej (nebo Rama Culinesse)
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 lžička máslo
  • 1 kus čerstvý zázvor
  • 2 kusy zelená chilli paprika
  • 1 lžička mletá kurkuma
  • 1 lžička semínka římského kmínu
  • 2 lžičky římský kmín mletý
  • 1 lžička mletý koriandr
  • 0.25 lžičky mleté chilli

Příprava

  1. Uvařte kostku Knorr Bujón Zeleninový v 200 ml vody, aby vznikl silný bujón. Zelí nakrájejte nadrobno.
  2. Nakrájejte nadrobno cibuli, česnek, chilli a 2 cm zázvoru.
  3. Usmažte vše na oleji tak, aby cibule nestačila zhnědnout. Přidejte semínka římského kmínu, kurkumu a smažte cca jednu minutu.
  4. Následně přidejte nadrobno nakrájené zelí a zbylé koření: mletý římský kmín, pepř, koriandr a mleté chilli.
  5. Důkladně zamíchejte, přilij cca 4 lžíce bujónu a dus pod pokličkou, dokud zelí nebude měkké. Občas zamíchej.
  6. Až zelí změkne, přidejte máslo a zamíchejte. Servírujte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře