Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelí plněné masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus hlávka bílého zelí
  • 100 gramů máslo
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 125 mililitrů smetana (nebo Rama Cremefine)
  • 400 gramů hovězí plec
  • 200 gramů slanina

Příprava

  1. Nádivka: hovězí maso a slaninu nakrájejte. Přidejte koření Knorr Aromat, pepř a nové koření. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmažte a následně přidejte k nádivce.
  2. Vše zalijte ne úplně plnou sklenicí vody a zamíchejte.
  3. Kalíšek Knorr Bohatého bujónu Hovězího rozpusťte v 250 ml horké vody, aby vznikl silný bujón.
  4. Zelí zbavte vrchních listů a vcelku uvařte v osolené vroucí vodě. Vyndejte je, odchylte listy tak, aby se nepolámaly a mezi ně nandejte masovou nádivku.
  5. Zelí přeložte do rendlíku. Polijte 125 ml bujónu a rozehřátým máslem, přikryjte pokličkou a dejte na cca 30 minut do trouby.
  6. Poté rendlík vyndejte, zalijte ho druhou půlkou bujónu a smetanou, duste. Zelí každou chvíli polévejte vzniklou šťávou a hlávku otáčejte. Zelí bude hotové, až do něj půjde lehce vpíchnout vidlička. Zelí servírujte se šťávou, která vznikla během vaření.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře