Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelná polévka s klobásou a domácím škvarkovým rohlíkem

Receptynakazdyden.cz
Tato varianta zelňačky s domácími rohlíky Vás donutí si pochutnat, ale také si povolit pásek. Tak jdeme na to.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut

Ingredience

  • 300g nakládaného zelí (i kysaného)
  • 4 střední brambory
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 70g vepřového sádla
  • 200ml smetany
  • 200g kvalitní klobásy
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sůl, pepř
  • bobkový list, kmín
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí

Na škvarkové rohlíky

  • 500g polohrubé mouky
  • 300ml mléka
  • 2 vejce
  • 100g vepřového sádla
  • 130g škvarků
  • 40g droždí
  • lžička cukru
  • sůl
  • kmín, hrubozrnná sůl

Příprava

  1. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme kmín a po docílení hnědé barvy orestujeme společně s nakrájenou klobásou a utřeným česnekem, který se na sádle hezky rozvoní. Zasypeme paprikou a zalijeme vodou. Vložíme překrájené nakládané zelí, bujon pro silné a plné dochucení, bobkový list a dle chuti i chilli papričku. Vše pomalu vaříme do změknutí zelí.
  2. Bokem si do měkka uvaříme brambory, které do polévky přidáme i s vodou, ve které se vařily. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a případně zahustíme jíškou. Při podávání se škvarkovými rohlíky není zahušťování podmínkou.
  3. Na škvarkové rohlíky si připravte jednoduché těsto. Z droždí, třetiny dávky mléka, cukru a dvou lžic mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout.
  4. Ve velké míse smícháme zbytek mouky a mléka s kváskem, přidáme na hrubo umleté škvarky, sůl, jedno vejce, rozpuštěné sádlo a vypracujeme v tuhé těsto, které necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
  5. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme v tenký obdélník a nakrájíme na trojúhelníky, které od širší strany rolujeme do mírně prohnutého rohlíčku.
  6. Klademe na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a při teplotě 190°C pečeme do zlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře