Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelňačka na žebírkách

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 400 gramů vepřových žebírek
  • 2 mrkve
  • 200 gramů uzeného bůčku nebo uzených žebírek
  • 0.50 bulvy celeru
  • 100 gramů petržele
  • 300 gramů kysaného zelí
  • 300 gramů brambor
  • 2 cibule
  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
  • 0.50 lžičky kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • 3 lžíce másla
  • 5 zrnek černého pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 bobkové listy
  • lžíče sladké papriky

Příprava

  1. Žebra nakrájejte na porce se dvěma kostmi. Umyjte a odstraňte přebytečný tuk.
  2. Vložte je do vhodného hrnce, přidejte uzený bůček nebo žebra a zalijte litrem studené vody, přiveďte k varu, odstraňte vzniklou pěnu, přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky (mrkev, celer, petržel a brambory). Přidejte také koření jako kmín, nové koření, bobkový list a zrnka pepře.
  3. Vývar nechte vařit na mírném ohni cca 60 minut.
  4. Po této době přidejte vymačkané kysané zelí, Knorr Bujón Slepičí, brambory, červenou papriku, vařte ještě dalších 20 minut.
  5. Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky, nechte ji zesklovatět na másle, přidejte mouku a důkladně vše zamíchejte.
  6. Mouku s cibulí přidejte do vařící polévky, velmi rychle a důkladně ji zamíchejte, aby se jíška rozpustila.
  7. Dochuťte polévku majoránkou a pokud je potřeba ještě porcí soli a pepře.
Tip: Můžeme podávat se lžičkou zakysané smetany
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře