Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelné gnocchi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů zelí
  • 1 kilogram brambor
  • 45 dekagramů pšeničné krupice
  • sůl
  • 2 vejce

Příprava

  1. Zelí nakrájíme na drobno a v 1 litru vroucí vody vaříme asi 10 minut do měkka. Zelí zcedíme, propláchneme studenou vodou a pořádně promačkáme, aby se zbavilo přebytečné vody.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a v 1,5 litru vody vaříme asi 30 minut. Potom je zcedíme, rozmačkáme a necháme vystydnout.
  3. Do bramborové kaše přimícháme vajíčka, zelí a podle chuti osolíme. Po menších dávkách přidáváme pšeničnou krupici. Ze směsi vypracujeme formovatelné těsto. Z těsta odebíráme menší kusy, které na kuchyňském prkénku posypaném moukou vytvarujeme do dlouhých válců. Ty potom nakrájíme asi na 2 cm kousky. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 4 minuty. Noky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Potom je zcedíme, necháme vystydnout a podáváme se zakysanou smetanou.
Tip: Můžeme použít i čínské zelí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře