Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelné řízky ve zlatém obalu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Odstraňte vrchní zelné listy. Hlávku překrojte na 6 dílů a odřízněte tvrdé části.
  2. Následně je uvařte, až budou do poloměkka, ve vroucí vodě s přidáním kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový. Sceďte, nechejte vychladnout a vymačkejte zbytek tekutiny.
  3. Jednotlivé porce zelí vytvarujte do tvaru řízků. Obalte je ve vajíčku a ve strouhance.
  4. Zelné řízky smažte na oleji po dobu 3-4 minut z každé strany tak, aby byl obal ve zlatavé barvě a křupavý. Ke konci smažení přidejte Flora Gold tak, aby začala pěnit. Po usmažení přeložte řízky na papírový ručník, aby vysál nadměrné množství tuku.
  5. Smetanu smíchejte s citrónovou šťávou. Odložte na 10 minut, aby zhoustla. Řízky servírujte s hustou smetanou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře