Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelný guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 500 gramů hovězího předního masa
  • 6 kusů brambor syrových
  • 1 kus hlávka zelí
  • špetka hladká mouka
  • špetka mletá parika
  • špetka kmín
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Příprava

  1. Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli s kmínem a přidáme mletou papriku. Vložíme nakrájené maso, které za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Potom přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou. Občas zamícháme a dolijeme horkou vodou. Změklé maso vyndáme, základ necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Zalijeme horkou vodou a necháme povařit.
  2. Přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vše pak vaříme ještě 20 minut. Přidáme maso a promícháme. Jako přílohu podávámě nejlépe chleba.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře