Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelný koláč

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 balení listové těsto
  • 20 dekagramů uzený bůček
  • 15 dekagramů uzený špek
  • 15 dekagramů uzená slanina-plátky
  • 1 sáček kysané zelí
  • 15 dekagramů sýr - druh dle chuti (eidam, gouda, niva)
  • dle chuti cibule, sůl, pepř, kmín

Příprava

  1. Listové těsto rozválíme dle velikosti formy nebo pekáče. Ideální je plech na pizzu Ø 33 cm. Dle tvaru a velikosti formy si připravíme pečící papír. Uzený špek si nakrájíme na kostičky a uzený bůček na nudličky.
  2. Do pánve si dáme vyškvařit špek a přidáme na hrubší proužky nakrájenou cibuli a nudličky uzeného boku. Zlehka necháme povolit chutě. Na listové těsto ve formě poklademe tenké plátky uzené slaniny.
  3. Na ně navrstvíme kysané zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali šťávu, opepříme a posypeme celým kmínem. Na rozprostřené zelí rovnoměrně nasypeme opečenou směs špeku, bůčku a cibule. Lehce přimáčkneme a posypeme bohatě sýrem dle naší chuti. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Tip: Podáváme teplé i studené.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře