Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žemlovka

Hodnocení uživatelů:
40 minut 60 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Žemlovka

  • 12 kusů rohlík nebo houska
  • 5 kusů vejce
  • 500 mililitrů mléko
  • 1 kilogram jablka
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce moučkový cukr

Na posypání

  • 2 lžičky skořice
  • 4 lžíce moučkový cukr
  • 50 gramů máslo

Příprava

  1. Nejprve si nakrájíme rohlíky na kolečka.
  2. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme mléko a rozmícháme. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka.
  3. Jablka si oloupeme a nastrouháme na plátky. Do vymazané pečicí misky naskládáme 1/3 rohlíků tak, abychom zakryli celé dno.
  4. Na rohlíky dáme 1/2 jablek a posypeme lžičkou skořice a trochou cukru.
  5. Další vrstvu tvoří opět rohlíky. Na ně přijdou zbylá jablka a poslední vrstva jsou opět rohlíky.
  6. Přiklopíme pokličkou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 200 stupňů, tak na hodinku. Před koncem pečení můžeme sundat víko, abychom vršek žemlovky trochu opekli.
Tip: Rohlíky jsou lepší, když jsou jeden den staré, lépe se pak krájí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře