Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žemlovka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 10 kusů rohlík
  • 5 kusů jablka
  • dle chuti rozinky
  • 4 kusy vejce
  • 4 balení skořicový cukr
  • 200 mililitrů smetana
  • 4 lžíce moučkový cukr
  • 1 dl Amareto
  • dle chuti máslo
  • dle chuti citrón

Příprava

  1. Pečivo nakrájíme na plátky.
  2. Jablka očistíme, nakrájíme na dílky a zakapeme citronem.
  3. Do smetany dáme vejce, moučkový cukr a 3 balíčky skořicového cukru.
  4. Do máslem vymazané mísy ukládáme pečivo střídavě s jablky.
  5. Každou vrstvu skrápíme smetanou s vejci a cukrem, pokapeme Amarettem a pečeme do zrůžovění . Na závěr posypeme skořicovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře