Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žemlovka s jablky a tvarohem

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut Snadné

Ingredience

  • 12 kusů rohlík
  • 1,5 litru mléko
  • 250 gramů tvaroh
  • 300 gramů jablka
  • 100 gramů krupicový cukr
  • dle chuti skořice
  • 2 kusy vejce

Příprava

  1. Rohlíky si nakrájíme na kolečka a v míse zalijeme asi litrem mléka. Pekáček si vymažeme máslem a rozložíme třetinu namočených rohlíků. Jablka nastrouháme na rohlíky, dle chuti ocukrujeme a posypeme skořicí. Zase navrstvíme třetinu rohlíků, které potřeme tvarohem. Ten jsme si rozředili mlékem a osladili cukrem. Na tvaroh přijde zbytek rohlíků. Vejce rozmícháme v 250 ml mléka a žemlovku zalijeme.
  2. Pečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Hotovou žemlovku na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře