Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Židovský salát
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
10 minut
5 minut
4 porce Snadné Ryby
Ingredience
- 6 kusů sledě matjesy
- 1 kus bílá cibule
- 3 kusy kvašená okurka
- 1 kus pomeranč
- 80 gramů rozinky
- 1 lžíce majonéza Hellmann's
- 1 lžíce smetana 18% (nebo Rama Cremefine na vaření)
- 30 gramů mandlové plátky
- 1 balení Knorr Salad Dressing Francouzský
Příprava
- Sledě namočte na 2 hodiny do studené vody, vodu aspoň jednou vyměňte (díky tomu se zbavíte přebytku soli).
- Mandlové plátky upražte na suché pánvi. Až budou zlaté, poté je odstavte, aby vystydnuly.
- Hotové sledě nakrájejte na proužky o šířce kolem 1,5 cm.
- Pomeranč oloupejte. Cibuli nakrájejte na tenké proužky, okurku na poloviční kolečka.
- Knorr Salad Dressing Francouzský smíchejte se smetanou a majonézou.
- Rozinky namočte do vody na několik desítek minut. V misce smíchejte sledě, pomeranč, okurky, cibuli a rozinky. Přidejte omáčku a opět zamíchejte.
- Salát servírujte ozdobený praženými mandlovými plátky.
Žádný nový komentář.