Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zimní salát s krvavou jitrnicí, ořechy a mozzarelou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gram krvavá jitrnice
  • 150 gram libová Kolozsvárská slanina
  • 150 gram zelený hrášek mražená
  • 1 kus fialová cibule střední
  • 80 gram rozčtvrcené ořechové jádro
  • 1 kus hlava římského salátu menší
  • 1 lžic Knorr Salad Dressing s koprem
  • 1 dl olivový olej
  • 2 kus sýr mozzarella
  • 1 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje

Příprava

  1. Krvavou jitrnici trochu probodáme a spolu se sádlem, nebo s olejem dáme na plech. Zakryjeme alobalem, pak vložíme do na 170 stupňů předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Pak sundáme fólii a pečeme dále 10-15 minut.
  2. Zatím nakrájíme slaninu na kostky a opražíme ji. Kousky slaniny odložíme.
  3. Mražený hrášek rozmrazíme a v horké vodě necháme spařit ješte 3-4 minut, pak necháme vystydnout.
  4. V suché pánvici opražíme i ořechové jádro. Rozmícháme prášek salátové zálivky s dc olejem. Listy římského salatu umyjeme a vysušíme. Roztrhejme na větší kusy.
  5. Když je jitrnice hotová, tak ji vyndejme z trouby a nechme 5-10 minut vystydnout, pak ji nakrájejme na menší kousky, nebo kolečka.
  6. Nakrájejme na tenké kousky fialovou cibuli. Salát, cibuli, slaninu a hrášek promíchejme se salátovou zálivkou. Rozdělme stejným dílem na talíře, pak dejme na vrch na kousky rozlámanou mozzarelu, opražená ořechová jádra a kousky krvavé jitrnice. Můžeme servírovat jako předkrm i hlavní jídlo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře