Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zlatá tvarohová buchta

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

Příprava

  1. Do mísy nastrouháme kůru z pomeranče, nasypeme vanilkový cukr a zamícháme. Přidáme na větší kostičky nakrájenou Heru a vyšleháme ručním mixérem. Oddělíme žloutky od bílků. Do směsi margarínu a vanilkového cukru postupně přidáváme žloutky a zašleháváme. Přidáme tvaroh a promícháme dřevěnou vařečkou. Nemícháme příliš dlouho, aby se hmota nesrazila. Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na střední rychlost, až budou mít krémovou konzistenci, a pak je postupně přidáváme ke směsi v míse.
  2. ½ šálku hladké mouky smícháme s ½ šálku hrubé mouky a s kypřicím práškem. Přidáme ke směsi margarínu s tvarohem. Formu o rozměrech 26 × 11 cm ve tvaru bochníku.vymažeme Herou, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
  3. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při teplotě 180 ºC asi 40 minut.
Tip: Hned po vyjmutí z trouby můžeme povrch moučníku potřít šťávou vymačkanou z pomeranče. Moučník bude krásně vonět a bude mít i malinko výraznější chuť. Po vychladnutí můžeme moučník podélně překrojit a naplnit vanilkovým pudinkem. Pudink by měl být hustší, aby nevytekl. Použijte proto dvojnásobné množství pudinku, než je uvedeno v receptu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře