Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zlatavá šafránová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy mrkve větší
  • 2 kusy tuříny
  • 1 kus celer
  • 1 kus kedlubna
  • 1 svazek petrželové naťi
  • 2 kusy kuřecích zad
  • kmín semínka
  • 2 kusy bobkového listu menší
  • sůl
  • pepř celý
  • Knorr Aromat
  • voda
  • šafrán drobný
  • 250 gramů lístkových těstovin do polévky
  • olej

Příprava

  1. Zeleninu očistíme a umyjeme, jako i kuřecí záda. Připravíme si tlakový hrnec na vaření.
  2. Nadrobno pokrájenou zeleninu a kuře dáme do hrnce, okořeníme kmínem, pepřem, bobkovým listem, solí, Aromatem, pak podlijeme takovým množstvím vody, aby jsme zakryli zeleninu. Dáme je na vysokou teplotu, a když se už vaří, zmírníme na střední.
  3. Z uvařené polévky vybereme maso, aby polévka z něho nezkysla. Šťávu se zeleninou přelijeme přes sítko, aby jsme dostali skutečně čistou, průhlednou šťávu. Přitom dáme do misky 1 kapku oleje a sůl, a necháme ji vařit na těstoviny. Když je voda horká, uvaříme v ní těstoviny a scedíme.
  4. Polévku přelijeme do misky, pak opět necháme uvařit. Když se již vaří, vložíme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a pár kousků šafránu, co propůjčí polévce originální zlatou barvu.
Tip: Podáváme horké s čerstvě s mletým pepřem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře