Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zlatavé noky se šlehačkou s čajem s příchutí vanilky a karamelu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 35-40 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

noky

  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 3 lžíce cukr
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • 7 gramů sušené droždí
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • teplé mléko
  • 100 gramů rostlinný tuk
  • 150 gramů mleté ořechy
  • 100 gramů cukr
  • 2 balení vanilkový cukr

čajové šlehačka

  • 2 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Vanilla Caramel
  • 2 dl oslazená rostlinná smetana

Příprava

  1. Mouku prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukr, strouhanou citrónovou kůru, sušené droždí, žloutky a trochu mléka a vypracujeme měkké, ale nepříliš řídké těsto. Přidáme 5 dkg rozpuštěného tuku a dobře prohněteme. Zakryjeme utěrkou, dáme na teplé místo a necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Plech potřeme rozpuštěným tukem. Lžíci namočíme do rozpuštěného tuku a z vykynutého těsta tvoříme proužky a klademe je do řady na plech. Posypeme směsí vanilkového cukru a ořechů. Pokračujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. Pozor, na těsto nedáváme příliš mnoho ořechů, protože se snadno spálí.
  3. Když těsto znovu vykyne, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 35 – 40 minut do zlatohněda.
  4. Než se těsto upeče, připravíme si šlehačku: pyramidové sáčky zalijeme 0,5 dl vody a necháme vylouhovat 5 – 6 minut, čímž dostaneme velmi aromatický silný čaj. Sáčky vyndáme a čaj necháme vychladnout. Přidáme do pevně ušlehané rostlinné šlehačky.
  5. Před podáváním dáme zlatavý piškotový moučník na talíř a přelijeme jemnou čajovou šlehačkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře