Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žloutkové křehulky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 80 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 4 kusy vaječných žloutků
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 4 kapky citrónové šťávy
  • 10 mililitrů tuku na vymazání formy

Příprava

Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude. Formičky vymažeme tukem /já dávám olej/ a nalijeme do nich těsto- dává se tak polovina formičky, protože těsto vyskočí. Jakmile křehulky naběhnou, stáhneme a dosušíme . Ještě teplé vyklepneme z formiček. Je to obdoba rakviček, ale v malém. Pečeme je už několikátý rok a synovi chutnají nejvíc. Peču tak na 150 °C , pak stáhnu tak na 70-50 °C a pak vyzkouším jednu a když jde vyklepnout, vytáhnu celý plech. Z celé dávky je tak 60-65 kousků, já mám na talířku na fotografii necelou polovinu. Dnes jsem opět křehulky pekla a přidala jsem teplotu, takže v horkovzdušné troubě bylo 170°C a zdá se mi to lepší, křehulky šly pak krásně vyklápět a už jsem nedopékala na snížené teplotě. Takže zkuste, jak vám to bude nejlépe vyhovovat.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře