Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Žluté fazolky s vepřovými výpečky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová plec
  • 1 balení sáček tekuté marinády „Pečené maso“
  • 1/2 kilogramů čerstvé žluté fazolky
  • 1 balení Rama cremefine na vaření,
  • dle chuti máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb cibule

Příprava

  1. Vepřovou plec si nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády „Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut. Než se maso uleží, tak v hrnci opražíme jednu cibuli na asi 100g másla (82%) a přidáme již očištěné a na 4-5 cm špalíčky nakrájené žluté fazolky.
  2. Dusíme asi 30 -45 minut doměkka, dle potřeby samozřejmě podléváme trochou vody. Po udušení zahustíme rostlinou smetanou Rama cremefine, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Naložené masové kostičky prudce opečeme bez oleje (ten je již obsažen v marinádě) v hlubší pánvi – nejlépe WOK a když je maso krásně opečené tak jej posypeme drceným kmínem a na jemno nakrájenou cibulí.
  3. Maso poté podlijeme cca 1 dl vody a dusíme nezakryté dokud maso není měkké. Vzhledem k velikosti kostek masa je maso hotovo cca za 30 minut.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře