Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Znojemská hovězí pečeně

Receptynakazdyden.cz
Regionální a jednoduché jídlo z Moravy, které si našlo své místo na jídelníčku po celé republice.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut Snadné

Ingredience

  • 1kg hovězího zadního
  • 50g slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • 70ml oleje
  • 2 velké cibule
  • 100g nakládané okurky
  • 30g Knorr Hotové jíšky světlé
  • 1 vanička Knorr Bohatého bujonu hovězího

Příprava

  1. Maso našpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Jemně nasekanou cibulku orestujeme na oleji do zlatavé barvy, zalijeme vodou, vložíme bujon, maso a dusíme do měkka.
  2. Měkké maso vyjmeme ze základu, zahustíme jíškou, přidáme nakrájené okurky, dochutíme solí a zlehka nálevem z okurek pro charakteristickou chuť.
  3. Nejvhodnější přílohou je rýže nebo knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře